podd-baby-journey-baby-talk-podcast

Baby Talk: Podd om graviditet, förlossning och mer

Baby Talk tar upp allt stort som smått under graviditeten, föräldraskapet och allt däromkring! Tillsammans med barnmorskor, barnsjuksköterskor, barnpsykologer, mammor av alla dess slag och experter inom olika områden så dyker vi ner i bebisresans alla delar – högt som lågt. 

Antal avsnitt: 26
Senaste avsnittet: 20 december, 2022

Säsong 3

S03E08:

Hjälp, jag ska föda barn!

Spela avsnittet
calendar-img

 I säsongsavslutningen av Baby Talks tredje säsong intervjuar vi journalisten Irena Pozar. Irena har jobbat med en granskning av förlossningsvården mellan 2018-2021 och hittat flera tydliga punkter i var förlossningsvården brister. Hur kan vi kvinnor hjälpa till för att stötta kvinnovården? Är det okej att vara rädd inför sin egen förlossning? Och vilka rättigheter har vi när vi föder barn? Ett lärorikt avsnitt som inte lämnar någon oberörd.

S03E07:

Få relationen att överleva småbarnsåren!

Spela avsnittet
calendar-img

I detta avsnitt gästas vi av psykologen och relationsexperten Anna Bennich och går på djupet kring kärleksrelationen under småbarnsåren. Hur förbereder man sig som blivande föräldrar inför den prövning som relationen kommer att ställas inför? Vad gör man för att inte tappa bort varandra under dessa år? Och hur fortsätter vi ha kul tillsammans istället för att bara tjafsa om blöjor och overaller? Sex, intimitet, dejtnights och mycket mer... allt i detta avsnitt!

S03E06:

Blödningar under graviditet

Spela avsnittet
calendar-img

Barnmorskan Maria Midstam gästar oss i detta avsnitt för att gå igenom olika sorters blödningar under en graviditet och när du ska söka vård. Vi går igenom färger, smärtskalor och de olika trimestrarna för att du ska känna dig trygg under din graviditet.

S03E05:

Att vara gravid och få en cancerdiagnos

Spela avsnittet
calendar-img

Hur är det att gå igenom ett trauma samtidigt som en graviditet - och början av ens moderskap? Hur vågar man drömma om ett syskon? Och hur gör man för att orka? I detta avsnitt av Baby Talk-podden delar Nea Holm sin historia. Linnea som annars är aktuell med podden Surret som hon har tillsammans med Hanna Persson, där de båda öppenhjärtligt delar livets stora som små saker.

S03E04:

Har min bebis kolik?

Spela avsnittet
calendar-img

Barnsjuksköterskan Matilda Ördell guidar oss i ämnet kolik under detta avsnitt av Baby Talk-podden. Hon hjälper oss att bena ut allt ifrån första tecken på kolik till vad som faktiskt kan hjälpa om ens bebis är drabbad.

S03E03:

Hur får vi barn att tycka om mat?

Spela avsnittet
calendar-img

Barndietisten Sara Ask gästar podden för att lära oss allt vi vill veta kring barn och mat. För många föräldrar är mat en ångestfylld ekvation där vi hela tiden försöker skapa matglädje och matlust för våra små. Att få barn att vilja äta mat kan för vissa kännas som en omöjlighet, eller så äter barnet men bara ett fåtal saker. Hur gör vi för att små barn ska vilja prova nytt och äta en varierad kost? Med hjälp av enkla tips och trix kan vi faktiskt öka våra barns matintresse! Sara guidar oss i hur vi gör med maten och avslutningsvis får vi en lektion i mat och socker. Hur dåligt är egentligen socker för barn - och vilka onyttigheter är "värst"?

S03E02:

Fyra kejsarsnitt med Emelie Walles

Spela avsnittet
calendar-img

Emelie Walles är mamman som har gått igenom fyra kejsarfödslar och alla kejsarsnitt som finns: urakut, akut och planerat kejsarsnitt. I det här avsnittet delar hon med sig i detalj kring varje kejsarsnitt, hennes upplevelse, vad hon tycker att andra ska tänka på inför deras kejsarsnitt och mycket mer. Välkomna till Baby Talk säsong 3!

S03E01:

Om missfall och ofrivillig barnlöshet

Spela avsnittet
calendar-img

Liss Löwenmo Buckhöj är coach som har specialiserat sig på att hjälpa personer som går igenom ofrivillig barnlöshet eller sorg efter missfall. I tredje säsongens första avsnitt intervjuar vi henne om hur man tar sig igenom ofrivillig barnlöshet, håller hoppet uppe och tar sig vidare efter sorgen av missfall.

Säsong 2

S02E10:

Hur hittar vi lugnet i amningen?

Spela avsnittet
calendar-img

I säsongens sista avsnitt gästas vi av Maria som driver Mindful Milk. Hennes fokus ligger på att hitta till det meditativa i amningen, men hur gör vi egentligen det? Med hjälp av konkreta tips och övningar guidar Maria oss genom amningens djungel - välkomna in och lyssna!  

S02E09:

Släpp ditt dåliga mamma-samvete!

Spela avsnittet
calendar-img

Nyblivna tvåbarnsmamman Josefin Dahlberg guidar oss i allt från vilket mindset hon har med sig när allt kör ihop sig, till kejsarsnitt och hur hon hanterar det dåliga samvetet med två barn under två år. Välkomna till ett avsnitt utan filter men med en stor dos pepp och self love!

S02E08:

Hur överlever relationen småbarnsåren?

Spela avsnittet
calendar-img

Nisse Edwall är pappan bakom Pappapodden samt som medverkande i Nyhetsmorgons "Relationsakuten". Här berättar han allt vi behöver veta om hur vi ska få vår relation att hålla under småbarnsåren! Var det kämpigare än vad du trodde att bli förälder... och samtidigt ta hand om kärleksrelationen? Tänker du ibland på att du SKA anstränga dig, men sen kommer tröttheten och tar över? Du är inte ensam! I det här avsnittet kommer Nisse Edwall in och med ofiltrerade anekdoter i kombination med genomtänkta råd guidar han oss i hur vi kan göra om vi faktiskt vill försöka klara oss igenom kanske den tuffaste tiden som en relation tar sig igenom. Vi hoppas att ni kommer tycka om avsnittet!

S02E07:

Svårigheter med föräldraskapet

Spela avsnittet
calendar-img

Amanda Colldén som har podden Föräldrarapporten gästar detta avsnitt där vi pratar om hur föräldraskapet inte alltid blir eller känns så som man hade föreställt sig. Hur trodde du att det skulle kännas att bli förälder? För vissa människor blir föräldraskapet något som är självklart från första stund, medan det för andra kan ta tid och inte bli som en hade tänkt sig. Amanda delar bland annat med sig om känslan av att vilja ringa psykakuten när man håller på att bli galen av allt skrik och hur svårt det känns att aldrig få någon tid för att prioritera sig själv - någonsin. Välkomna till ett ofiltrerat avsnitt om föräldraskapets alla känslor.

S02E06:

Neonatal-avdelningen: för tidigt födda (prematura) eller sjuka bebisar

Spela avsnittet
calendar-img

Barnsjuksköterskan Matilda Ördell guidar oss igenom neonatalavdelningen där hon jobbar. Hur bra koll har du på avdelningen för prematura eller sjuka bebisar? Det kan vara mycket i bebisresan som går obemärkt förbi om det inte drabbar en själv. Neonatalavdelningen är en sådan plats. Där hamnar barn som föds för tidigt (prematura) eller som föds med sjukdomar. I det här avsnittet berättar vår barnsjuksköterska Matilda om varför vissa bebisar föds för tidigt och hur det går till när man tar dem från svaga till starka. Ett informativt och gripande avsnitt som vi hoppas att du kommer tycka om!

S02E05:

Sömncoachen Hanna ger sina bästa tips kring barns sömn

Spela avsnittet
calendar-img

Hur trött är du idag? Att kämpa med sömnen är något som många föräldrar kan känna igen sig i och ofta haglar tipsen över en så fort man ber om råd. Vi har passat på att intervjua en expert på just sömn - för att kunna få de bästa svaren!  Hanna Bergenkull är utbildad inom sömn och är expert på just barns sömn. Ungefär 30% av alla föräldrar har det kämpigt med sömnen och även om det kan finnas olika grader av sömnsvårigheter, så är det många som behöver en hjälpande hand. Hur ska man göra för att hantera dålig sömn? I det här avsnittet guidar Hanna oss genom alla hennes tankar, råd och expertis! Missa för Guds skull inte det här - perfekt att lyssna på när du vaggar liten bebis om natten eller på barnvagnspromenaden.

S02E04:

Graviditet och foglossning med Sandra Beijer

Spela avsnittet
calendar-img

Sandra Beijer är influencern och författaren som med en av Sveriges största bloggar generöst delade med sig av sina tankar kring bebisresan från det att hon gick ut med sin graviditet i vecka 20. Foglossningen gjorde att hon under stora delar av sin graviditet inte kunde gå över huvud taget - men hur var det att förhålla sig till? Att släppa prestationen och lägga sig på soffan med en prinsesstårta är något hon rekommenderar alla med foglossning att göra för sig själv. Välkomna till ett öppet samtal om att acceptera sin graviditet, hantera sin foglossning och hur ett planerat kejsarsnitt faktiskt går till!

S02E03:

Jämställdhet i parrelationen

Spela avsnittet
calendar-img

Ett år innan en man och kvinna får barn skiljer det enligt undersökningar ca 10% i lön. Åtta år efter första barnen skiljer det sig 30% mellan män och kvinnors lön. Hur jämställd är din relation? Privatekonomen Emma Persson på Länsförsäkringar är expert på ekonomi i parrelationen. I det här avsnittet lyfter hon med hjälp av fakta och statistik upp de skillnader som idag finns när det kommer till män och kvinnors ekonomiska förutsättningar. Att vara påläst som mamma och därmed kunna göra mer informerande val är något som hela samhället, inte minst mamman själv, vinner på. Det här avsnittet är en investering i kunskap, könsnormer och jämställdhet. Vi rekommenderar alla att lyssna på det för att öka sin egen förståelse över varför vi lever som vi gör och vad som egentligen är våra fria val!

S02E02:

Det stora avsnittet om tvillingar

Spela avsnittet
calendar-img

Att få reda på att det är två små bebisar i magen - och inte en - brukar komma som en stor överraskning för de flesta. Barnmorskan Sophie Saidac tar oss i detta avsnitt igenom allt som finns att diskutera kring tvillingar. Från de olika känslorna som kan uppstå vid första ultraljudsbesöket, till rädslor för kroppens förändring, olika alternativ inför förlossningen och första tiden med två bebisar istället för en. Vi hoppas att ni kommer tycka om det!

S02E01:

Att få ett syskon

Spela avsnittet
calendar-img

Att få ett syskon är för många barn och föräldrar en efterlängtad dröm man ser mycket fram emot! Någon att leka med, busa med, bråka med och upptäcka tillsammans med. Men det kan finnas en rad olika funderingar kring ett kommande syskon och hur det kommer att kännas för storasyskonet. Barnpsykologen Josefine Merlo Sjöö besvarar i detta avsnitt flera av de funderingar som kan uppkomma när man väntar eller precis har fått ett lillasyskon till familjen. Hoppas att du som lyssnar kommer att uppskatta det!

Säsong 1

S01E08:

Månad 9 – finalen!

Spela avsnittet
calendar-img

Nu har vi kommit till månad nio och den stundande förlossningen. I detta avsnitt pratar vi bland annat om hinnsvepning, havandeskapsförgiftning, sovdos och behöver man provköra rutten till förlossningen? Vad händer egentligen när man kommer in? Sara går igenom lite kring vilka smärtlindringsalternativ som finns.

S01E07:

Förbereda sig inför förlossning

Spela avsnittet
calendar-img

I det här avsnittet pratar vi om man verkligen kan förbereda sig inför förlossningen, Sara reder ut hur BF egentligen beräknas & vad är egentligen det enda som du behöver ha med till förlossningen.

S01E06:

Extraavsnitt – Amning

Spela avsnittet
calendar-img

Här är ett extraavsnitt där vi djupdyker inom ämnet amning. Egna erfarenheter blandas med tips och annat härligt snack mellan barnmorskan Sara och den frågvisa småbarnsmamman Johanna.

S01E05:

Amning & förlossningsbrev

Spela avsnittet
calendar-img

I det här avsnittet pratar vi bland annat om amning och förlossningsbrevet. Måste man amma? Behöver man verkligen skriva ett förlossningsbrev och vad ska det egentligen innehålla? Vi listar avslutningsvis våra tre bästa och tre mest onödiga bebisprylar vi använde oss av.

S01E04:

Sex under graviditeten

Spela avsnittet
calendar-img

Nu har vi kommit till graviditetsmånad sex och är alltså inne på andra halvan av graviditeten. Johanna är intresserad av att höra hur mycket sex man kan ha som gravid och Sara besvarar den fråga många tänker men få vågar ställa: kan snoppen nudda barnets huvud? Vi pratar även om vikten att varva ner och försöker reda ut när man bör avrunda på jobbet.

S01E03:

Rutinultraljudet

Spela avsnittet
calendar-img

Nu är det för många dags för det efterlängtade rutinultraljudet och vad innebär det? Vi går även in på det här med oro och komplikationer under graviditeten, vilket är jobbiga och tunga ämnen men ack så viktiga.

S01E02:

Spökveckor

Spela avsnittet
calendar-img

I det här avsnittet reder Sara ut det här med spökveckor. Johanna har frågor om träning, kostråd och är profylaxkurser något som man måste gå på?

S01E01:

Kissa på stickan

Spela avsnittet
calendar-img

Välkomna till vårt första poddavsnitt där vi pratar om hur det kan kännas efter att du kissat på stickan, varför Johanna tog av sig trosorna på ultraljudet och Sara pratar om vilka tankar som kan uppstå kring livets ovisshet i samband med graviditet.

Baby Talk är gravidpodden som blandar aktuella ämnen, gravidsnack, småbarnsliv, förlossning, tips och råd från experter och mycket, mycket mer. Baby Talk är det perfekta sättet att förbereda sig inför det nya livet som blivande förälder med mängder av bra information men även värdefulla, relaterbara samtal. Här blandas inspiration med information, och med dig får du verktyg för att underlätta både graviditet och föräldraskap. Baby Talk är gravid- och småbarnspodden som hjälper dig att känna dig tryggare i föräldraskapet. Lyssna på intressanta samtal med gäster som barndietisten Sara Ask, tvåbarnsmamman Josefin Dahlberg, barnsjuksköterskan Matilda och sömncoachen Hanna Bergenkull. I säsong två och tre leder Baby Journeys grundare Michaela Forni intervjuerna med dessa intressanta gäster och samtalen blir minst sagt både inspirerande, rörande och högst relaterbara. I Baby Talk kan du ta del av längre poddavsnitt där vi tar upp allt mellan himmel och jord när det kommer till graviditet och småbarnsåren. Här värvas tankar och erfarenheter från mammor ihop med kloka ord och råd från experter. Baby Talk är gravidpodden du ska lyssna på när du vill ta del av diskussioner och få svar på dina frågor om livet som förälder. Inspireras av ärliga och öppna samtal i Baby Talk!

Artillerigatan 16

114 52 Stockholm

Baby Journey

Villkor

Ladda ner vår app!

ladda ner i appstore

Copyright © Baby Journey

Copyright © Baby Journey

Mobile footer