Bygg långsiktiga relationer med PR

Syns du inte, finns du inte! Träffsäkra strategier är nyckeln till gynnsam kommunikation och goda relationer. Kom igång med olika PR-aktiveringar för att skapa intresse för ditt företag.

Baby Journey hjälper dig att identifiera relevanta influencers, schemalägga PR-aktiveringar och göra uppföljningar på hur det har gått. Vi skräddarsyr PR-insatsen och ser till att din aktivering sker med rätt profiler vid rätt tillfällen.

Varför ska du använda PR?

PR är en viktig byggsten i hur du bygger relationer med din målgrupp. Dels ger det en bättre varumärkeskännedom men också en högre trovärdighet än traditionell reklam. Dock är det viktigt att veta att du inte är den enda som vill synas, så för att sticka ut ur mediebruset bland dina konkurrenter krävs en strategi för det budskap eller den produkt du vill marknadsföra.

När det görs rätt kommer din PR-plan att löna sig eftersom det kommer att skapa ett stort engagemang kring ditt varumärke. För att uppnå maximal effekt rekommenderar vi att man kombinerar olika PR-aktiveringar såsom utskick, sampling, events och pressmeddelanden.

Olika typer av PR-aktiveringar på Baby Journey

Att utforma den perfekta PR-strategin kräver planering. Planering som vi på Baby Journey gärna hjälper dig med och har stor erfarenhet av. Vi sätter upp mål och kommer med kreativa idéer för att sedan upprätta din kampanj. Vi erbjuder PR-utskick som är en av våra vanligaste aktiveringar, PR-event, sampling samt olika pressmeddelanden och pressklipp.


Utskick – så lyckas du med din produktkampanj

Utskick och produktkampanjer innebär för det mesta att du skickar dina produkter till influencers eller gör dem medvetna om ditt varumärke. De testar och använder dina produkter eller tar del av dina tjänster och gör sedan inlägg om dem på sina sociala kanaler. Det är ett perfekt sätt att nå ut till din målgrupp eftersom följarna får upp ögonen för ditt varumärke genom att influencern visar upp och berättar om buden de får.

Det här kräver eftertänksamhet och en stor dos planering eftersom det inte bara handlar om att skicka ut gratisprover eller tala om att ditt varumärke finns. Att göra utskick är en konst i sig för att göra både influencern och din målgrupp nyfiken på ditt företag.

Vi utformar PR-utskick som sticker ut!

Dina utskick och PR-bud ska associeras med något positivt. Därför är det viktigt att de utformas på rätt sätt, hamnar hos rätt profil, vid rätt tillfälle. Influencers får ofta massor av gåvor och överraskningar från varumärken, så det är viktigt att just ditt utskick sticker ut. På Baby Journey använder vi vår fingertoppskänsla för att verkställa din produktkampanj som både bygger en värdefull relation med influencern och som gör att deras följare får upp intresset för ditt varumärke.

Andra PR-aktiveringar vi kan hjälpa med

EVENTS

Planera och genomför ett relevant event i samband med en viss händelse eller temadag, såsom Mors dag, en produktlansering, eller för att sprida kunskap och information inom ett ämne.

SAMPLING

Sampling är en smart metod där du delar ut din produkt, till exempel under ett PR-event eller på stan, för att få folk att prova dina produkter. Den här PR-strategin ger ofta stor räckvidd och spridning genom word of mouth.

PRESSMEDDELANDEN

Vid samtliga aktiveringar vi gör strävar vi alltid efter att skapa ett nyhetsvärde för att ha möjlighet att bearbeta press. Vi hjälper dig att utforma det perfekta pressmeddelandet för bästa möjliga chans att få spridning av ert budskap. 

Hitta rätt influencer för din PR-aktivering

Något av det viktigaste när du planerar dina PR-aktiveringar är att kontakta rätt influencer som du tycker går väl ihop med din produkt/tjänst. Du kan till exempel göra utskick eller bjuda in influencers till ett PR-event. 

Här spelar våra experter på Baby Journey en stor roll eftersom vi dels vet vilka influencers våra användare följer och gillar, och dels har koll på vilka influencers som själva skulle ha behov av dina produkter. När en influencer får ett bud eller meddelande om dig och ditt varumärke som de gillar eller uppskattar genererar det av naturliga skäl exponering i deras kanaler – exponering som din målgrupp då tar del av. Det blir alltså en win-win situation för alla!

  Öka din exponering med PR

  Vi på Baby Journey ger dig konkreta förslag på PR-strategier och olika möjligheter för att sprida just ditt budskap oavsett om du har ett start-up eller ett etablerat företag. Tillsammans sätter vi upp en plan för att engagera media, målgrupp och influencers och gör så att de i sin tur sprider ditt budskap vidare. När andra tycker du är bra får du ett gott rykte som gynnar ditt varumärke och ger dig ökad exponering.

  ”Vi skapar aktiveringar som
  når genom bruset.”

  Veronica Ericsson Lakso
  Digital Marketer, Baby Journey

  Artillerigatan 16

  114 52 Stockholm

  Baby Journey

  Villkor

  Ladda ner vår app!

  ladda ner i appstore

  Copyright © Baby Journey

  Copyright © Baby Journey

  Mobile footer